Bobbi Brown, Dr. Rock G. Positano ile Olan Anısını Anlatıyor

Serdar Esentürk avatarı
Bobbi Brown, Dr. Rock G. Positano ile Olan Anısını Anlatıyor

Bobbi Brown ve Dr. Rock G. Positano Kimdir?

Bobbi Brown, 20 yıllık geçmişi bulunan Amerikan asıllı arama motoru Yahoo!‘nun “Güzellik” sayfası genel yayın yönetmenliği görevini yapıyor. Dr. Rock G. Positano ise dünyaca ünlü Özel Cerrahi Hastanesi’nin (Hospital For Special Surgery) Ameliyatsız Ayak ve Ayak Bileği Servisi (Non-surgical Foot and Ankle Service) müdürlüğünü yapıyor.

Bobbi Brown, Dr. Rock G. Positano ile Olan Anısını Anlatıyor
Bobbi Brown, Dr. Rock G. Positano ile Olan Anısını Anlatıyor

Bobbi Brown Anlatıyor

Bobbi Brown’un yönetmenliğini yaptığı Yahoo! Beauty’de paylaştığı Dr. Rock G. Positano ile olan anısının Türkçe çevirisine göz atabilirsiniz.

Genel olarak ayak sağlığına öncelik tanınmaz; fakat tanınmalıdır. Son birkaç yıldır büyük topuk sorunları yaşıyor ve açıklanamayan ayak ağrıları çekiyordum. Masörden yogaya kadar her şeyi denedim, ne yazık ki hiçbiri işe yaramadı. Neyse ki eşim Hospital for Special Surgery (Özel Cerrahi Merkezi) merkezindeki Cerrahi Müdahale Gerektirmeyen Ayak ve Ayak Bileği Servisi müdürü Dr. Rock Positano ile ilgili bir makale buldu.

Dr. Positano cerrahi gerekmeyen bakım konusunda uzmanlaşmış ve ayaklarımı diğer doktorlardan farklı bir gözlemle değerlendirmişti. “1’den 10’a kadar ki olan değerlendirmede sizin notunuz 2 ya da 3. Bu fena sayılmaz.” yorumunu yaptı ve sözlerine şunlarla devam etti: “Bana katılın ve topuklu ayakkabınızı tekrar giyme fırsatını yakalayın.”

Haftalar içinde acım büyük ölçüde azalmıştı. Topuklu ayakkabılarım henüz eskimemişti, ama ben fazla ağrı oluşturmamak suretiyle 1 saatliğine onları giyebiliyordum. Dr. Positano’nun özellikle kış aylarında ayaklarınızı güzel ve güçlü tutmak için inanılmaz fikir ve tavsiyeleri var. İşte kendisi ayak bakımı için yapılabilecek en iyi 5 ipucuyu paylaşıyor.

Bobbi Brown

Doğru Bedendeki Ayakkabıları Giyin

10 yıl önce yapılan bir çalışma, kadınların kendi ayakkabı numaralarından 2 numara daha küçük ayakkabıları kullandığını gösteriyor. 25-30 numara ayakkabı giyen kadınlar 15 yaşındaymış gibi gözüküyor. Çok büyük veya çok küçük ayakkabıların giyilmesi ayak, sırt ve diz ağrısına bunlarla birlikte tendonlarda fonksiyon kaybına neden olabiliyor.

Eğer şık bir bot giyiyorsanız ayağınızın önünde ekstra bir geniş alan bırakın. Özellikle herhangi bir pataloji veya deformite varsa bunu mutlaka yapın. Bazı insanlar hareket sırasında topuğu daraltan ayakkabıları tercih ediyor. Bu tür durumlar da aşil tendonu sorunlarını, ayak bileği tendon iltihabını ve topuk dikenini beraberinde getiriyor.
Eğer ucu çok dar bir ayakkabı kullanan kişi bunyon, çekiç parmak veya nöroması varsa bu, kemiklerin ve yapıların tahrişine, sıkışmasına neden olur.

Doğru Ayakkabı Türünü Seçin

Eğer hava 10 derece ve 20 cm kadar kar var ise siz her alanda destekleyici bir çizmeyi tercih edebilirsiniz. Kış botlarının normal ayakkabılar gibi ortopedik tipleri ne yazık ki bulunmuyor. Avcı çizmelerinin oldukça iyi kemer ve topuk yapıları var.

Ayaklarınızı Sıcak ve Nemli Tutun

Ayaklarınızı losyonlar kullanarak nemlendirebilirsiniz. Ayak cildinin nemli olması, ayağın kuruması, cilt tahrişleri ve enfeksiyonel durumlara karşı bir bariyer görevi görüyor. Çok fazla soğuğa maruz kalmak ayak spazmına neden olabilir. Bu aynı zamanda ayaktaki dolaşıma, kas ve bağların ısınma sürelerine de etki edebilir. Bir ayak uzun süre fazla soğuğa maruz kalmışsa (birkaç saat gibi) olası tendon iltihabı tabloları görülebilir.

Ayaklarınızı Sevin (Ayak Cerrahisini Son Çare Olarak Düşünün)

Eğer kozmetik nedenlerden dolayı ayak operasyonları geçirmişseniz ayaklarınızı eski hali kadar sağlıklı göremeyebilirsiniz. Ayaklar, diğer vücut parçalarının aksine direkt olarak vücudun ağırlığını yüklenirler.

Ayaklarınıza Egzersiz Yapın

Evinizden ayrılmadan önce bir havlu kullanarak baldır germesi yapın. Her harekette 20-30 saniye gergin tutun ve esnekliği arttırmak için 2 ya da 3 kez tekrarlayın. Eğer soğuk bir havaya çıkıyorsanız kendinizi yaralama olasılığınız daha azdır.

Kaynak(lar):
Beauty and the Feet (www.yahoo.com/beauty)
About Hospital for Special Surgery (www.positanocenter.com)

Total
0
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Diyabet ve Beslenme

Sonraki Yazı

Ülkemizin İlk Podologları Pdl. Merve Utlu ve Pdl. İlkem Kuruoğlu ile Röportaj Yaptık

İlgili Yazılar