DiyabetimBen.com’un Sahibi Esra Avcı Pdl. Feyza Nur Acar’a Muayene Oldu

Serdar Esentürk avatarı
DiyabetimBen.com'un Sahibi Esra Avcı Pdl. Feyza Nur Acar'a Muayene Oldu

Esra Avcı ve DiyabetimBen.com

Tip-I diyabet hastası olan Esra Avcı‘nın hastalığıyla olan yaşamını 16 Şubat 2012 tarihinde anlatmaya başlaması üzerine Türkiye’nin en kapsamlı e-hasta platformu olan diyabetimben.com web adresi kuruldu. Kısa dönemde oldukça hızlı bir hayran kitlesine sahip olan site, günümüzde birçok diyabet hastasına ışık tutan, sorunlarına çözüm bulan ve diyabetle nasıl yaşanılacağını anlatan bir kılavuz haline geldi. İçeriğinde videolu anlatımların da yer verildiği site, aslında bir günlük tadında. Beslemeden insülin kullanımına kadar tüm deneyimlerini paylaşan Esra Avcı’nın bu konudaki en büyük destekçisi ise eşi Eşref Avcı.

DiyabetimBen.com'un Sahibi Esra Avcı Pdl. Feyza Nur Acar'a Muayene Oldu

Esra Avcı’nın Muayenesi

Ülkemizin ilk kurulan Podoloji programının ikinci dönem mezunlarından olan Pdl. Feyza Nur Acar, İstanbul’da hizmet verdiği ünitesinde Esra Avcı’yı muayene etti. Başparmak eğriliği (hallux valgus) sonucu ayak başparmağında oluşan çıkıntıdan (bunyon) rahatsız olduğunu dile getiren Avcı’yı Pdl. Feyza Nur Acar bilgilendirdi.

DiyabetimBen.com'un Sahibi Esra Avcı Pdl. Feyza Nur Acar'a Muayene Oldu

Kendisinin anlatımıyla Esra Avcı’nın muayene anısı:

Birkaç haftadır sol ayağımın baş parmağına doğru olan kemikte bir çıkıntı oluşmuş ve ağrısından mahvoluyordum. Hatta akşam iş dönüşü birdenbire bir acı başlıyor ve eve zor varıyordum. Hatta geçtiğimiz Perşembe günü annem, babam ve Eşref öğleden sonra birlikteydi ve beni bizimkilerin bahçesinde bekliyorlardı. Merdivenlere oturdum, ayakkabımı çıkardım ve ayağımın o kısmını ovmaya başladım. Bir yandan da ‘çok ağrıyor’ söylenmeleri…

Türkiye’de ayak sağlığı ve bakımı konusunda ilk mezunlar Kocaeli Üniversitesi’nden verildi. Üniversite eğitimli uzmanlar hastanelerde Podoloji bölümünde podolog olarak çalışmaktalar. Ama sayıları galiba 7-8. Mezunlardan Feyzanur Hanım da Koşuyolu Diyabet Hastanesi’nde çalışıyor. Telefonlaştık ve bugün gidip muayene oldum.

Tip-1 diyabetini iyi yöneten bir tip-1 diyabetli olarak tip-1 diyabetimi iyi yönetememeden kaynaklı zaten bir rahatsızlığım yok. Çıkarsa da çok şaşırırım. Ayaklarım da sağlıklıydı ama biz topuklu ve hafif sivri burun giyen kadınların hazin sonuna yakalandım. Ayaklarımın ağrımasının tek suçlusu işte o topuklar ve ayakkabılar. Feyzanur Hanım oldukça iyi bir muayene yaptı. Eşref de o arada videoya çekti. Videoya çekmek sonradan aklımıza geldiği için de üç kısa bölümden oluşuyor. Ayak bakımında, ayakkabı seçiminde nelere dikkat edilmeli ve neler yapılmalı konusunda videolardan harika bilgiler alabilirsiniz.

Feyzanur Hanım’ın da önerisi ile hastane çıkışında gece yatarken kullanacağım ve parmaklarımın düzelmesi için atel aldık. Bununla birlikte de muayene esnasında da söylediğim gibi bu muayene bana çok pahalıya patladı. Çünkü harika bir markanın harika iki ayakkabısını aldım. Yıllardır Nine West’in şıkıdım ayakkabılarından sonra ayak tipime göre aldığım ve oldukça şık ayakkabıların maliyeti Nine West’i bir tık geçti.
Bir aksilik olmazsa bayram çocukları gibi başucumda ayakkabılarımla uyurum herhalde, diyabette ayak sağlığı önemli.

Esra Avcı

Kaynak(lar):
Tip-1 Diyabetlinin Podoloji (Ayak Sağlığı) Muayenesi ve Esra’nın Ayakları | Diyabetimben.com (www.diyabetimben.com)

Total
0
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Ülkemizin İlk Podologları Pdl. Merve Utlu ve Pdl. İlkem Kuruoğlu ile Röportaj Yaptık

Sonraki Yazı

1. Ulusal Podoloji Sempozyumu İlk Kez Şanlıurfa’da Düzenlendi

İlgili Yazılar