Tırnak Batması'nda 3TO Yöntemi

Tırnak Batması’nda 3TO Yöntemi

Serdar Esentürk avatarı
Tırnak Batması'nda 3TO Yöntemi
Tırnak Batması'nda 3TO Yöntemi

Önerilen Gönderi

Daha önce “Tırnak Batması (Onychocryptosis), Sebepleri ve Tedavisi” başlıklı yazımızı okumadıysanız hemen göz atabilirsiniz.

Tırnak Teli ve 3TO Spange® Yöntemi

Genellikle travma ve yanlış ayakkabı seçiminin neden olduğu tırnak batmasında en etkili tedavi tırnak teli uygulamasıdır. Tırnak teli uygulaması ile tırnağın batan noktaları kaldırılır. Böylece hem tırnak dokusu hem de tırnak yatağı normal şekline geri kazandırılır. Batmaya bağlı olarak tedavi süresi 4 ay ile 12 ay arasında değişim gösterebilir.

Tırnak Batması'nda 3TO Yöntemi

3TO Spange® Yöntemi, düzenli aralıklarla planlanan kontrol zamanlarında batığın iyileşmesinde iyi bir gözlem fırsatı sunuyor. Sadece ara tel değişikliği dokudaki deformasyon riskini önleyebildiği gibi, kullanılan ekipman üzerinde de tasarruf sağlıyor.

Erken müdahale ile enfeksiyon tablolarına karşı koruyucu, tırnak batmasına karşı ise tedavi edici bir sistem olan tırnak teli, tırnak çekme gibi cerrahi girişimlerin sonucunda yaşanan tekrarlayan batık komplikasyonlarının da önüne geçiyor. Genetik yapıya, mantar enfeksiyonuna, ayakkabı kullanımına ve kalıtsal hastalıklara bağlı olarak tırnaktaki batma %95 oranında tekrarlamama özelliği gösteriyor.

Total
0
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Tayvan’dan Podoloji Ünitesi’ne Ziyaret

Sonraki Yazı

Diyabet ve Egzersiz

İlgili Yazılar