12. Diyabete Bakış Sempozyumu Bu Yıl 6-9 Ekim Tarihleri Arasında Trabzon’da Düzenlendi

Serdar Esentürk avatarı
12. Diyabete Bakış Sempozyumu Bu Yıl 6-9 Ekim Tarihleri Arasında Trabzon'da Düzenlendi

Sempozyum Hakkında

Diyabet, Obezite ve Beslenme Derneği tarafından düzenlenen, bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Diyabete Bakış Sempozyumu 6-9 Ekim tarihleri arasında Trabzon’da gerçekleştirildi. DİOBES (Diyabet, Obezite ve Beslenme Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva, sempozyum davetinde şu cümlelere değindi:

Değerli Arkadaşlarım,
Bu yıl Diyabet, Obezite ve Beslenme Derneği’nin düzenlemekte olduğu Diyabete Bakış Sempozyumları’nın 12.’sinde Trabzon’da birlikte olmayı planlıyoruz. Derneğimizin çok ilgi gören ve hekimler tarafından merakla beklenen bu toplantılarını destekleriniz ile sürdürmekteyiz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da programda yer alacak konuları belirlerken günceli ve hekimlerden gelen geri bildirimleri göz önüne aldık. Klasik tanı, takip ve tedaviye ilişkin tüm konuların yanı sıra yeniliklere de yer verdik. Ayrıca sözlü bildirilere öncelik vermeyi ve aktif poster sunumları ile bilimsel çalışmaları desteklemeyi amaçladık. Bu yıl 6-9 Ekim 2016 tarihlerinde Trabzon’da düzenlenecek olan 12. Diyabete Bakış Sempozyumun da bizimle beraber olmanız dileği ile… Sizleri Sempozyumumuza bekliyoruz…


Saygılarımla.

12. Diyabete Bakış Sempozyumu Bu Yıl 6-9 Ekim Tarihleri Arasında Trabzon'da Düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi’nden 4 Bildiri

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Diyabet Polikliniği Podoloji Ünitesi’nde ve Podoloji’nin mesleki eğitiminde görevli Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker, sempozyum programının “Diyabetik Ayak’ta Tanı, Tedavi ve Korunma” başlıklı oturumunda diyabette Podoloji’nin önemine değinen sunumunu yaptı. Diyabet hastalarında birçok ayak hastalığının beraberinde diyabetik ayak riskini de teşkil ettiği, bunun yanı sıra diyabette ayak sağlığının korunmasına yönelik nasıl bir girişim yapılabileceğine değinen Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker, Podoloji girişimler ile diyabete bağlı bir çok ayak sorunun giderebildiği, korunabildiği ve tedavi edilebildiğini belirtti. Bunun yanı sıra Podoloji eğitiminin kurulmasında rol alan Prof. Dr. İlhan Tarkun oturum başkanlığında görev alırken, Prof. Dr. Berrin Çetinarslan, Prof. Dr. Zeynep Cantürk ve Hemşire Yeliz Demirhan da sempozyuma eşlik edenler arasında yer aldı.

12. Diyabete Bakış Sempozyumu Bu Yıl 6-9 Ekim Tarihleri Arasında Trabzon'da Düzenlendi

Ülkemizin ilk podologları arasında yer alan Pdl. Dilek Okumuş ve Pdl. Yeliz Sancar da sempozyumda yaptıkları bildirilerle renk kattı. Diyabete bağlı gelişen ayak komplikasyonlarında podologların önemi bu sempozyumda Kocaeli Üniversitesi tarafından bir kez daha vurgulandı.

Türkiye’nin İlk Podologları” hakkında daha fazlasını görün.

12. Diyabete Bakış Sempozyumu Bu Yıl 6-9 Ekim Tarihleri Arasında Trabzon'da Düzenlendi
12. Diyabete Bakış Sempozyumu Bu Yıl 6-9 Ekim Tarihleri Arasında Trabzon'da Düzenlendi

Sempozyuma ait Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, Diyabet Polikliniği Podoloji Ünitesi tarafından sunulan bildirilerin başlıkları şu şekilde:

  • Callus ve Cornların Podolojik Tedavi Yöntemleriyle Sağaltımı (Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker)
  • Tırnak Batmasının Podolojik Yöntemlerle Sağaltımı (Pdl. Dilek Okumuş)
  • Diyabetik Ayak Ülserlerinin Tedavisinde Podolojik Yaklaşımlar (Pdl. Yeliz Sancar)
  • Standart Bakım Verilen Diyabetik Ayak Ülserlerinin Tedavisinde Sosyal Destek ve Umudun Etkisi (Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker)

Kaynak(lar):
DİOBES (www.diobes.org)
Diyabete Bakış Sempozyumu (www.diyabetebakis.org)

Total
0
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Podoloji 5. Yılını Kutluyor!

Sonraki Yazı

Diyabette Doğru Ayakkabı Seçimi ve Önemi

İlgili Yazılar