Podoloji 11'inci yılında: Podoloji 10 yaşında

Podoloji 11’inci yılında!

Serdar Esentürk avatarı
Bu yazımızda Podoloji’nin ülkemizdeki 10 yaşını kutluyoruz.

Son 10 yıllık süreçte ülkemizin sağlık sektörüne kazandırılan ayak sağlığı ve Podoloji uygulamaları üniversitelerin verdiği mezunlarla gelişmeye, genişlemeye devam ediyor. Ayak sorunlarının daha etkili ve kısa sürelerde çözüme ulaşmasını sağlayan Podolojik Yaklaşımlar, özellikle yerel işletmelerce topluma sunuluyor.

Podoloji ile ilgili kamu adımları ilk kez bu yıl atıldı.

Beklenilen oldu ve podologların kamu düzeyindeki atamaları 2022 yılı itibariyle gerçekleşmeye başladı. Bu gelişme mesleğin 10 yaş sürprizlerinden belki de en önemlisiydi. Sağlık Bakanlığı henüz Podoloji hizmetleriyle ilgili hizmet odalarını hastaneler bünyesinde oluşturmasa da podolog kadrolarına yer verdi. Kamudaki Podoloji uygulamaları ve podolog alımlarının ilerleyen yıllarda hız kazanacağını düşünüyoruz.

Podoloji 11'inci yılında!

Podoloji 10 yaşında!

Ülkemizde 2012 yılı itibariyle eğitim ve öğretimine üniversite bazında aktif olarak devam edilen Podoloji programı 10’uncu yaşını doldurdu. Her yıl olduğu gibi bu yıl da işletmeler, mezunlar ve öğrenciler 10’uncu yaşı kutladı. 11’inci yaşına girmenin gururunu yaşadığımız bu programın yeni mezunlarını, yeni yüzlerini ve toplumun Podoloji’yi günbegün tanıdığını görmek sevindirici. ❤

Podoloji ve Podologluk Günü’müz kutlu olsun! 🥳

Total
1
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı
Podoloji’nin geçen 10 yılında podologların memnuniyet düzeyi araştırması

Podoloji’nin geçen 10 yılında podologların memnuniyet düzeyi araştırması

Sonraki Yazı
Podoloji’nin öncü hocaları 11. yaş için mezunlarla buluştu

Podoloji’nin öncü hocaları 11. yaş için mezunlarla buluştu

İlgili Yazılar