Podoloji Türkiye'nin kararlı sürümü yayınlandı

Podoloji Türkiye’nin kararlı sürümü yayınlandı

Serdar Esentürk avatarı
Bu yazımızda Podoloji Türkiye gayrı-resmi projemizin kararlı sürümünü tanıtıyor ve uyguladığımız güncellemelerden bahsediyoruz.

2013 yılının Ekim aylarında hayata geçirdiğimiz ve eski adıyla “Podoloji Dersim” olan projemizin yaklaşık 8 aydır süren kararlı sürümü yayınlandı. Kuruluşundan bu yana kullanıcılarımızdan aldığımız geribildirimler sayesinde projenin anlaşılır, göze çarpan ve özgün olması adına sürekli çalışmalarda bulunduk. Toplamda 4 kez ana güncellemelerle değişik yaparak projemizin son şeklini nihayetinde tamamlamış bulunuyoruz.

Kararlı sürüm nedir?

Kararlı sürüm, Podoloji Türkiye’nin zaman içerisinde test amaçlı planladığı arayüz tasarımı ve içerik yapılarının kalıcı olarak son şeklinin verildiği büyük güncellemedir. Kararlı sürümle gelen değişiklikler ve güncellemeler zamanla güvenlik amaçlı düzenlemeler almaya devam edebilir. Fakat projenin temel yapısı kararlı sürümle aktarıldığı şekilde kullanımda kalacaktır.

Podoloji Türkiye'nin kararlı sürümü yayınlandı

Kararlı sürümle gelen güncelleme ve yenilikler:

  • Proje yapısını son haliyle 2017 yılından beri temsil eden logo tasarımımızı bütünüyle değiştirdik. Baskı ve web tabanlı çeşitli kullanım alanlarında eski tarz kalan tasarım mantığının yerine modernize edilmiş, minimal bir tasarıma adapte olduk.
  • Proje yapısının renk tercihlerinde değişiklik uyguladık. Daha önce kırmızı, mor ve turuncu renkler üzerinde yoğunlaştığımız temamızı sadeleştirdik.
  • Performans geliştirmelerini hedef alarak proje yapısının bulunduğu internet sitesi alt yapımızı tamamen değiştirdik. Ayrıca yeni şablon ve lisanslı eklenti paketlerini sitemize entegre ettik.
  • Daha önce yayına geçirdiğimiz ve son 3 yıldır aktif kalan “Podoloji Türkiye Forum” ve “Podoloji Türkiye İşletme” platformlarımızı kapattık. Bu platformlar beklediğimiz ilgiyi görmedi ve şimdilik gelecek planlarımız arasında yer almıyor.
  • Sitemize ait güvenlik ve şifreleme alt yapımızı yeniledik. Şu ana dek sitemizde yaşadığımız 1 saldırının dışında hizmetlerimizi aksaklığa uğratacak başka bir sorun yaşamadık. Güvenlik sistemimiz hali hazırda verilerimizi korumak için yeterliydi. Nitekim gelişen teknolojik imkanlarla güvenlik deneyimimizi yine de bir üst seviyeye çıkarttık.
  • Projemize ait ekip yönetimimizi otomatikleştirdik. Belirli zamanlarda aktif olmayan ya da içerik oluşturmaya katkıda bulunmayan ekip üyelerimizin sistem tarafından otomatik olarak pasifleşeceği bir otomasyon kurduk.
  • Sitemizin belirli bölümlerinde yayınladığımız reklam alanlarıyla ilgili güncellemeler yaptık. Yerleşim ve entegrasyonların bağlantılarını yeniledik.
  • Tüm sosyal ağlarımızı kararlı sürümle gelen güncellemeler çerçevesinde kapsamlı bir bakımdan geçirdik.
  • Yeni proje yapımızın hedefleri doğrultusunda eski içeriklerimizi güncelleme listelerimize dahil ettik. Bu içeriklerin güncellemelerini zamanla sağlayacağız.
  • Kullanıcı arayüz deneyimini geliştirmek amacıyla bazı ek özellikleri temamıza sunduk. Kullanıcılar tercihleri doğrultusunda temanın koyu ya da aydınlık görünümünü belirleyebilir.
  • E-posta alt yapısı ve yazışmaları yürüttüğümüz arka plan çalışmalarımızda detaylı güncellemeler yaptık.
  • Bülten aboneliği sistemimizi tekrar devreye aldık.
  • Ekip üyeleği ve yazarlık kriterlerimizi yeniden elden geçirdik ve koşullarımızı güncelledik.

Kararlı sürüme neden ihtiyaç duyuldu?

Proje yapısının bütünlüğünü korumak adına kararlı sürüm çalışmaları 2021 yılının sonlarında başlatıldı. Pandemi sürecinin etkisiyle planlanandan çok daha uzun zaman alan çalışmanın nihai şekli 14.08.2022 tarihi itibariyle oluşturuldu. Eski içeriklerin kararlı sürüme adaptasyonları için ön gördüğümüz süre 3 aydır. Bu süre zarfınca bazı içerik sayfalarında arayüz hataları görebilirsiniz.

Arayüz hatalarıyla ilgili iletişim için: iletisim@podolojiturkiye.org

Diğer notlar

Kararlı sürümle yayınlanan düzenlemelerin getirileriyle “Gizlilik Politikası ve Telif Hakları” başlığımız altında da güncellemeler yaptık. Değişiklikler ve tüm maddeler için ilgili sayfaya göz atabilirsiniz.

Total
1
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı
Podoloji 10'uncu yılında!

Podoloji 10’uncu yılında!

Sonraki Yazı
Podoloji’nin geçen 10 yılında podologların memnuniyet düzeyi araştırması

Podoloji’nin geçen 10 yılında podologların memnuniyet düzeyi araştırması

İlgili Yazılar