Podoloji 10'uncu yılında!

Podoloji 10’uncu yılında!

Serdar Esentürk avatarı
Bu yazımızda Podoloji’nin ülkemizdeki 10. yılına girişine değiniyoruz.

Podoloji programının temeli 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi bünyesinde eğitim ve öğretim dönemin başlamasıyla atıldı. İlk mezunların sadece 5 kişi olmasıyla yeni bir program olmanın tedirginliğine mağlup olsa da günümüzde 7 farklı üniversitede devam eden eğitimlerle mezun sayılarında ciddi bir artış yaşandı. Öyle ki, öncü üniversite olan Kocaeli Üniversitesi de programın kontenjan sayısını arttırdı ve her yıl 40’ın üzerinde mezunu ülkemize kazandırmanın gururunu yaşadı.

2021 yılı itibariyle Podoloji hizmetlerinin (Podolojik Yaklaşımlar) topluma tanıtımında, ayak sağlığı ve bakım uygulamalarının farkındalığında önemli adımlar atıldı. Mezunların yarattığı hizmet sistemleri topluma başarılı bir şekilde entegre edildi ve Türkiye’nin ilk “Ayak Bakım Merkezi” tanımlı işletmeleri yer edinmeye başladı. Bütünüyle mezunların bireysel çabalarıyla oluşturulan bu sistem takdiri hak ediyor.

Her yıl ülkemizde Podoloji eğitiminin başlamasını simgeleyen 20 Eylül tarihi “Podoloji ve Podologluk Günü” olarak kutlanmaya devam ediyor.

Podoloji ve Podologluk Günü’müz kutlu olsun!

Total
1
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı
Diyabetli bireylerin ayak bakımı ve diyabet hakkındaki farkındalıkları

Diyabetli bireylerin ayak bakımı ve diyabet hakkındaki farkındalıkları

Sonraki Yazı
Podoloji Türkiye'nin kararlı sürümü yayınlandı

Podoloji Türkiye’nin kararlı sürümü yayınlandı

İlgili Yazılar