1. Ulusal Podoloji Sempozyumu İlk Kez Şanlıurfa’da Düzenlendi

Serdar Esentürk avatarı
1. Ulusal Podoloji Sempozyumu İlk Kez Şanlıurfa'da Düzenlendi

Sempozyum Hakkında

Podoloji programının bulunduğu, bu konuda ülkemizin ilk 4 üniversitesi arasında yer alan Harran Üniversitesi geçtiğimiz ay 28-30 Nisan arasında 1. Ulusal Podoloji Sempozyumu‘na ev sahipliği yaptı. Birçok üniversite ve katılımcıların da yer aldığı sempozyum etkinliği, Podoloji programının ve podologların gelecekteki konumlarına ışık tuttu.

1. Ulusal Podoloji Sempozyumu İlk Kez Şanlıurfa'da Düzenlendi

Konuklar ve Konuşmacılar

Açılış konuşmasını yapan Harran Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ercan Yeni, “Podoloji hepimiz için yeni bilim dalı. Her organın ayrı bir bilim dalı olarak ayrılacağını geçmişte konuşuyorduk ve bugün oraya geldik. Podoloji belki hekim olarak bizim epeydir gündemimizdeydi. Ama ayrı bir dal olarak yeni yeni oluşuyor. Üniversitemiz bu programı başlatan ilk dört üniversiteden birisi ve bu oldukça güzel bir gelişmedir. Birçok hastalık ayaktan başlar, ayak sağlığı çok önemlidir.” sözleriyle sempozyumu başlatan isim oldu. Ardından Harran Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hasan Akan, sempozyumun öneminden ve günümüzdeki Podoloji’nin istatistiksel bilgilerinden bahsetti. Kanal7 televizyon kanalının program yapımcılarından Opr. Dr. Feridun Kunak da sempozyumun özel davetlileri arasında yer aldı.

1. Ulusal Podoloji Sempozyumu İlk Kez Şanlıurfa'da Düzenlendi

Podoloji eğitimi konusunda ülkemizde ilki başlatan Kocaeli Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker etkinliğin baş davetlisiydi. Podoloji’nin tanımına ve ülkemizdeki podologların durumuna değinen Peker’e, ülkemizin ilk podologlarından Pdl. Dilek Okumuş, Pdl. Feyza Nur Acar ve Pdl. Hazal Sinem Özdilek de yaptıkları sunumlarla eşlik etti.

Kaynak(lar):
Ulusal Podoloji Sempozumu Başladı – Harran Üniversitesi (www.harran.edu.tr)

Total
0
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

DiyabetimBen.com’un Sahibi Esra Avcı Pdl. Feyza Nur Acar’a Muayene Oldu

Sonraki Yazı

IV. Ulusal Diyabetik Ayak Sempozyumu Bu Yıl 5-7 Mayıs Tarihlerinde İstanbul’da Düzenlendi

İlgili Yazılar