IV. Ulusal Diyabetik Ayak Sempozyumu Bu Yıl 5-7 Mayıs Tarihlerinde İstanbul’da Düzenlendi

Serdar Esentürk avatarı
IV. Ulusal Diyabetik Ayak Sempozyumu Bu Yıl 5-7 Mayıs Tarihlerinde İstanbul'da Düzenlendi

Sempozyum Hakkında

Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği’nin ev sahipliğini yaptığı IV. Ulusal Diyabetik Ayak İnfeksiyonları Sempozyumu bu yıl 5-7 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlendi. KLİMİK Derneği Diyabetik Ayak İnfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Neşe Saltoğlu, diyabetik ayakların kurtulması için sağlık personeline rehber olacak olan raporun Türkiye için çok önemli olduğunu belirtti.

IV. Ulusal Diyabetik Ayak Sempozyumu Bu Yıl 5-7 Mayıs Tarihlerinde İstanbul'da Düzenlendi

Prof. Dr. Saltoğlu, raporun “Diyabetik Ayak” konusunda Türkiye’de yayınlanmış ilk multidisipliner çalışma olduğunu ifade ederek, “Bu rapordan beklentimiz ülkemizde diyabetik ayak hasta yönetiminde; koruma, tanı ve tedavi standartını oluşturmaya katkı sağlamaktır. Dileğimiz diyabetik ayak takibi konusunda hekimlere ve diğer sağlık personeline yol gösterici olmasıdır. İçeriğinde yer alan çok sayıda soru ve yanıtı ile tanı, tedavi ve önleme hakkında hastaya en etkili, yararlı olabilecek seçimler hakkında ışık tutması, farkındalık oluşturmaktır.” dedi.

Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker de Sempozyumun Davetlileri Arasındaydı

Kocaeli Üniversite Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Podoloji programında öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker de düzenlenen sempozyumun davetlileri arasında yer aldı. Sempozyumda Podoloji ve podologların çalışma alanlarından bahseden Peker, “Diyabetik ayak enfeksiyonlarının önlenmesinde podologların koruyucu girişimleri çok önemli rol taşıyor.” ifadelerini kullandı.


TRT Haber’in Konuyla İlgili Haberi

Kaynak(lar):
Klimik | TÜRK KLİNİK MİKROBİYOLOJİ VE İNFEKSİYON HASTALIKLARI DERNEĞİ
Haberler | Klimik (www.klimik.org.tr)

Total
0
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

1. Ulusal Podoloji Sempozyumu İlk Kez Şanlıurfa’da Düzenlendi

Sonraki Yazı

Palmoplantar Psoriasis (Sedef Hastalığı) Nedir?

İlgili Yazılar