Podoloji 5. Yılını Kutluyor!

Serdar Esentürk avatarı
Podoloji 5. Yılını Kutluyor!

Podoloji’nin Kuruluşu

Podoloji ile ilgili çalışmaların temeli ülkemizde ilk kez 1997 yılında merhum Kocaeli Üniversitesi Eski Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu‘nun fikirleriyle ortaya atılmıştır. Lâkin zamanın şartları böyle bir adımın atılmasına engel olmuş, Komsuoğlu’nun bu fikrinin aksaklığa uğramasına neden olmuştur. 2011 yılında fikrin tekrar gün yüzüne gelmesiyle Kocaeli Üniversitesi bünyesinde Danimarkalı Podiatrist Kirsten Larsen‘in de katılımıyla 16 Kasım tarihinde “Podologluk Eğitimi Hazırlık Çalıştayı” düzenlenmiştir. Ülkemizde Podoloji ve Podiatri eğitimlerini, podologların ülkemize kazandırılmasını hedef alan çalıştayda Prof. Dr. Şükrü Hatun, Prof. Dr. Berrin Çetinarslan, Prof. Dr. İlhan Tarkun, Prof. Dr. Zeynep Cantürk ve Yrd. Doç. Dr. Rüştü Taştan çalıştaya öncülük eden isimler arasında görev almıştır.

Podoloji 5. Yılını Kutluyor!

Çalıştayda alınan karar ile Danimarka’da Podoloji ve Podiatri eğitimlerini gözlemlemek, araştırmalar yapmak ve elde edilen raporları ülkemize sunmak üzere Podoloji eğitiminin ülkemizdeki temelini oluşturan Yrd. Doç. Dr. Ayfer Peker görevlendirilmiştir. Bunun üzerine ülkemizde Podoloji eğitimi çalışmaları hız kazanmış ve 20 Eylül 2012 tarihinde ilk eğitim ve öğretim dönemi başlamıştır.

Podoloji’nin İlkleri

Podoloji 5. Yılını Kutluyor!

Podoloji adına yaptığı çalışmalarıyla ilklere imza atan Kocaeli Üniversitesi nitelikli ilk mezun podologlarını 2014 yılının Haziran ayında mezun etmiştir. Ülkemizin ilk podologları olan Pdl. Merve Utlu, Pdl. İlkem Kuruoğlu, Pdl. Gülşah Duru, Pdl. Dilek Okumuş ve blog yazarlarımızdan Pdl. Yeliz Sancar ülkemizde Podoloji’nin toplumsal farkındalık bilincinin oluşturulması amacıyla sağaltım hizmetlerine başlamışlardır.

Türkiye’nin İlk Podologları” hakkında daha fazlasını görün.

Podoloji 5. Yılında

Günümüzde Podoloji programının 2 kamu (devlet), 1 vakıf ve 1 özel olmak üzere toplamda 4 üniversitede eğitimi verilmektedir. 20 Eylül 2016 tarihi itibari ile ülkemizde 30‘a yakın mezun olmuş podolog bulunmaktadır. Podoloji’nin sanal ortamdaki yüzü olan Podoloji Türkiye blog sitesi olarak Podoloji adına nice gelişmelerin yaşanmasını temenni ediyoruz, günümüz kutlu olsun!

Total
0
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Diyabet ve Egzersiz

Sonraki Yazı

12. Diyabete Bakış Sempozyumu Bu Yıl 6-9 Ekim Tarihleri Arasında Trabzon’da Düzenlendi

İlgili Yazılar