Hipertrofik Tırnak’ta Başarılı Sonuç

Serdar Esentürk avatarı
Hipertrofik Tırnak'ta Başarılı Sonuç

Hipertrofik Tırnak

Tırnağın fazla beslenmesi sonucu görülen aşırı büyüme ve kalınlaşma hipertrofik tırnak olarak nitelendirilebilir. Genelde yaşlılarda gözlenen bu idiopatik durum kretinizasyon bozukluğu ve travmalar sonucu da gelişebilir.

15 Senedir Aynı Tablo

Ülkemizin ilk Podoloji Ünitesi ayak sağlığı üzerindeki hizmetlerine devam ediyor. 90 yaşındaki bir hasta 15 yıldır önüne geçemediği hipertrofik tırnak tablosuyla Podoloji Ünitesi’ne başvurdu. Daha önce gördüğü tedavilerden sonuç alamayan hasta, son 3 aya kadar oluşan bu duruma karşı inşaat makası kullandığını belirtti. Bu girişimle oldukça riskli davranan hastaya gerekli tedavi ve eğitimi podologlar tarafından sağlandı.

Hastanın ayak baş parmakları ağırlıkta olmak üzere her iki ayak tırnaklarında hipertrofik tırnak durumları podolojik girişimlerle tedavi edildi. Tedavinin sonucunda gözle görülür bir fark ortaya çıktı.

Hipertrofik Tırnak'ta Başarılı Sonuç

İşlem Öncesi

İşlem öncesinde her iki ayağın 1 falanks tırnağında ağırlıkta olmak üzere tüm tırnaklar üzerinde yaygın mantar tablosu gözleniyor. Buna yönelik gerekli podolojik tedavi girişimleri planlanıyor ve hastaya aktarılıyor.

Mantarlı doku üzerinde aylık periyotlar halinde küretaj işlemi ve tabip kontrolünde anti-fungal ilaç desteği uygun görülüyor.

Hipertrofik Tırnak'ta Başarılı Sonuç

İşlem Esnası

Hasta onayı ile planlanan tedavi girişimleri uygulanıyor. Öncelikli yapılan işlem küretaj uygulaması. Bu uygulama ile mantarlı patalojik doku uygun frez başlıklarıyla ve podolojik tırnak makası yardımıyla temizleniyor. Her iki ayağın tüm tırnaklarında gözlenen tablonun küretaj işlemi toplam 2 saat 15 dakika sürüyor.

Hipertrofik Tırnak'ta Başarılı Sonuç

İşlem Sonrası

İşlem sonrasında yıkama ve kurulama işlemleri uygulanıyor. Hastaya mantar tablosu, seyri, yerleşimi ve evdeki bakımı hakkında bilgilendirmeler sağlanıyor. Sonuç olarak sadece ilk randevusunda mantara yönelik tırnak üzerinde gözle görülür fark ortaya çıkıyor.

Total
0
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı
Pençe Parmak (Claw Toe) Nedir?

Pençe Parmak (Claw Toe) Nedir?

Sonraki Yazı

Danimarka’dan Gelen Öğrencilere Podoloji Ünitesi Tanıtıldı

İlgili Yazılar