Ülkemizin İlk Podologları Pdl. Merve Utlu ve Pdl. İlkem Kuruoğlu ile Röportaj Yaptık

Serdar Esentürk avatarı
Ülkemizin İlk Podologları Pdl. Merve Utlu ve Pdl. İlkem Kuruoğlu ile Röportaj Yaptık

Ülkemizin İlkleri

Kocaeli Üniversitesi 13 Haziran 2014 tarihinde ülkemizin ilk 5 podologunu mezun ettiği haberini daha önce sizinle paylaşmıştık. Ülkemizin ilk podologlarından olan Podoloji Ayak Sağlığı Merkezi sahipleri Pdl. Merve Utlu ve Pdl. İlkem Kuruoğlu ile gelecekteki Podoloji ve yeni podolog adaylarına yönelik gerçekleştirilen blog yazarımız Pdl. Yeliz Sancar‘ın röportajını paylaşıyoruz.

Ülkemizin İlk Podologları Pdl. Merve Utlu ve Pdl. İlkem Kuruoğlu ile Röportaj Yaptık
Ülkemizin İlk Podologları Pdl. Merve Utlu ve Pdl. İlkem Kuruoğlu ile Röportaj Yaptık

Önerilen Gönderi

Daha önce “Türkiye’nin İlk Podologları Mezun Oldu!” başlıklı blog yazımızı okumadıysanız hemen göz atabilirsiniz.

Pdl. Yeliz Sancar Soruyor…

Podoloji kliniği açmaya nasıl karar verdiniz?

Öğrencilik zamanlarımızdan beri tek hayalimiz zaten ilerde bir kliniğimizin olmasıydı. Bir hastanede başlayıp ilerde orada ki düzeni bırakıp bir klinik açmak zor olabilirdi, üzerinde baya düşündük ve karar verdik. Şimdi neredeyse 1 yıl olacak.

Podoloji kliniği kurarken en çok hangi noktada zorlandınız?

Kliniği kurarken en zorlandığımız kısım Podiatri malzemelerini temin etmek oldu. Maalesef piyasası henüz çok yeni olduğu için çok uçuk fiyatlar veren firmalar oldu. Çok yoğun bir araştırma sürecine girdik birlikte. Ne nerede hangi firmada daha uygunsa onu tercih etmeye çalıştık.

Ayak sağlığı için kliniğinize yeteri kadar istihdam oluyor mu?

İstihdam durumu beklediğimizden daha iyi aslında. Çünkü Türkiye’de eksikliği o kadar fazla ki. Hastalarımız böyle bir merkez kurduğumuz için teşekkür bile ediyor. Çok reklam yapamamış olmamıza rağmen il dışından gelen hasta sayımız bile çok fazla. Diplomamızın olması ve bu işi bilinçli yapıyor olmamız insanlara güven veriyor.

Gelecekle ilgili kaygınız var mı?

Gelecek ile ilgili kaygımız gün geçtikçe azalıyor. Merkezimizi kurduğumuz ilk aylarda ister istemez bir kaygı vardı. Fakat güzel sonuçlar aldıkça ve istihdam arttıkça yavaş yavaş yok oldu diyebiliriz.

Diğer Podoloji programı mezunları veya adaylarına klinik açmayı önerir misiniz?

Klinik açmayı kesinlikle öneririz. Çünkü ayak sağlığı ve bakımın üzerine Türkiye’de bilinçli olarak çalışan podolog sayısı çok az. Mezun olan podolog arkadaşlarımızın aklında ilerde bir Ayak Bakım Merkezi açmak varsa hemen harekete geçmeliler.

Kamu ve özel kurumların Podoloji’ye yönelik avantajları ve dezavantajlarından bahsedebilir misiniz?

Elbette. Devlet hastanesi her zaman avantajlı gelmiştir bizlere, özellikle aile büyüklerimize. Bizlerin aileleri de ilk aşamada bir devlet veya üniversite hastanesinde çalışmamızı istediler. Çünkü bu gelecek kaygısı ailelerimizde daha fazlaydı ve işimizin ilerde bir garantisi olmasını istiyorlardı. Ama yurt dışında ki Podiatri’yi araştırdıkça ve eksikliğini anladıkça bize inandılar ve her zaman arkamızda durdular. Bu konuda ailelerimizin desteği ve bize olan güveni tamdı.

Son olarak Podoloji programı öğrencilerine ve adaylarına önerileriniz var mı?

Öncelikle ne yapmak hangi yolda ilerlemek istediklerine karar verip daha sonra önlerine hangi engel ve zorluk çıkarsa çıksın asla pes etmeden kendilerine güvenerek devam etsinler. Çevrenizde birçok insan çıktığınız bu yolda sizi olumsuz yönde etkileyerek negatif enerji vereceklerdir. Bunların hiçbirini dikkate almadan kendinize inanarak başladığınız bu yolu emin adımlarla yürümelisiniz.

Ülkemizin İlk Podologları Pdl. Merve Utlu ve Pdl. İlkem Kuruoğlu ile Röportaj Yaptık

Podoloji Ayak Sağlığı Merkezi

Podoloji Ayak Sağlığı Merkezi, Pdl. Merve Utlu ve Pdl. İlkem Kuruoğlu’nun sahipliğini yaptığı bir ayak sağlığı merkezidir. Podoloji Ayak Sağlığı Merkezi’ne aşağıdaki iletişim bilgilerini kullanarak ulaşabilirsiniz.

Adres: Kızılırmak Mah. 1443. Cadde, Can Apt. Kumeyl İş Merkezi No:33/9 Çukurambar/ANKARA

Tel: 0 (312) 285 82 42
Web Sitesi: www.ilmerpodolojimerkezi.com
E-posta: bilgi@ilmerpodolojimerkezi.com

Güncelleme: Pdl. Merve Utlu ve Pdl. İlkem Kuruoğlu’nun sahibi olduğu eski adı Podoloji Ayak Sağlığı Merkezi olan işletmenin yeni adı İlmer Podoloji Merkezi olarak değişmiştir.

Total
0
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı

Bobbi Brown, Dr. Rock G. Positano ile Olan Anısını Anlatıyor

Sonraki Yazı

DiyabetimBen.com’un Sahibi Esra Avcı Pdl. Feyza Nur Acar’a Muayene Oldu

İlgili Yazılar