Atama bekleyen podologlar kampanya başlattı

Atama bekleyen podologlar kampanya başlattı

Serdar Esentürk avatarı
Mezun podologların kamu düzeyindeki iş imkanlarına yönelik başlattığı Twitter kampanyası tüm podologlar tarafından ilgi gördü.

Ülkemizde son 8 yıllık geçmişi bulunan Podoloji eğitimi 6 farklı üniversitede verdiği mezun podologlarıyla şekillenmeye devam ediyor. Mezun sayılarındaki artış ile hizmet sektörü ne yazık ki aynı oranda birbirini tamamlayamayabiliyor. Mezunlara kıyasla hizmet veren podologlar oldukça azınlıkta ve her ne kadar ülkemizde hasta potansiyeli bulunsa da iş fırsatlarını yaratmak, iş yeri açmak ya da dahil olmak son derece güç durumda. Öyle ki, tek sorun sadece hizmetin sağlanmasıyla ilgili değil; ülkemizde çokça farkı olmasına rağmen “podolog” kavramının estetisyenler, güzellik uzmanları ve makyaj sanatçılarıyla karıştırılması toplumun mesleğe olan ‘tıbbî’ bakışını kırabiliyor.

Atama bekleyen podologlar kampanya başlattı

Geçtiğimiz günlerde bir grup destekçinin Twitter üzerinde başlattığı “Podolojiye Atama İstiyoruz (#podolojiyeatamaistiyoruz)” başlıklı kampanyaya birçok podoloğun desteği de sürüyor. Sağlık bakanı ve bakanlığın Twitter hesaplarının da mention’landığı kampanya şimdiye dek 150’ye yakın tweet almış durumda. Henüz kamu düzeyinde Podoloji adına hiçbir hizmetin olmadığı ve “podolog” kadrosunun bulunmadığı bu duruma farkındalık kazandırmak amaçlı düzenlenen kampanyaya hashtag ile destek olabilirsiniz.

#podolojiyeatamaistiyoruz

Kampanyaya Katılanlar

Kampanyaya katılanlar kendi düşüncelerini de belirterek şunları söylüyor:

Kampanyaya ait en güncel hashtag akışını buradan görebilirsiniz.

Total
0
Paylaşım
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Önceki Yazı
Ayakkabının temizliği nasıl yapılır?

Ayakkabının temizliği nasıl yapılır?

Sonraki Yazı
Ayakta peeling uygulaması sağlıklı mı?

Ayakta peeling uygulaması sağlıklı mı?

İlgili Yazılar